Äntligen vår – dags för vårstädning och utrensning!

Posted byAnnika Hagström Posted onApril 28, 2023 Comments0
vår

Våren är här – låt oss fira! Äntligen har den ljuvliga årstiden anlänt och jag har längtat så efter den här årstiden, med sina spirande blommor, varmare temperaturer och längre dagar. Och nu är det dags att göra hemmet redo för den här fantastiska årstiden och lata sommardagar som nalkas! Det är dags för storstädning och utrensning!

vår

Vårstädning – ett rent och fräscht hem

För att verkligen omfamna våren känner jag att det är viktigt att städa och fräscha upp hemmet. Vårstädning innebär storstädning, att gå igenom varje rum och rengöra det grundligt. Jag ser fram emot att öppna fönstren och låta den friska luften flöda genom huset. Här är några av mina bästa tips för en lyckad städning:

  • Börja med att damma av alla ytor. Jag brukar använda en fuktig trasa för att fånga upp allt damm och smuts, och jag tycker att det är extra tillfredsställande att se hur rent och skinande allting blir!
  • Skura golv och väggar. Jag tar fram en hink med varmt vatten och lite såpa och börjar skura. Det är härligt att se hur skrubbandet får bort smutsen och lämnar golven glänsande och fräscha.
  • Rengör fönster och speglar. Detta är viktigt för att få in så mycket ljus som möjligt under våren. Jag använder en blandning av vatten och ättika för att putsa fönstren och speglarna, och det lämnar dem skinande och klara.
  • Tvätta och byt ut textilier. Jag tvättar alla kuddfodral, gardiner, sängkläder och handdukar och hänger dem ute i solen för att torka. Det får dem att dofta härligt!

Önskar du att få hjälp med vårstädningen och bor i Stockholmsområdet kan en städfirma som iShine hjälpa dig med dina önskemål och behov. Det är en professionell städfirma som erbjuder flera typer av städtjänster med hög kvalitet. Hos iShine kan du boka prisvärda städtjänster som hemstädning, flyttstädning, kontorsstädning och mycket mer.


Läsvärt: Allt om kökstrenderna 2023

vår

Utrensning – skapa plats för det nya

Utöver att städa hemmet tycker jag att det är viktigt att göra en ordentlig utrensning. Att rensa ut gamla och oanvända saker skapar plats för det nya och ger en känsla av förnyelse. Jag brukar gå igenom följande kategorier:

  • Kläder och skor. Jag tar fram alla mina kläder och skor och går igenom dem noggrant. De plagg och skor som jag inte använt på länge eller som inte längre passar, skänker jag till välgörenhet eller säljer på loppis.
  • Köksartiklar. Jag öppnar alla skåp och lådor i köket och tar en titt på vad som finns där. Gamla eller trasiga köksredskap, porslin och glas får antingen nytt liv eller kastas.
  • Böcker och tidningar. Jag älskar att läsa, men ibland blir bokhyllan överfull. Då är det dags att gå igenom böckerna och tidningarna och bestämma vilka som ska behållas, skänkas eller säljas. Det kan vara svårt att göra sig av med böcker, men det är också spännande att göra plats för nya läsupplevelser.
  • Prylar och dekorationer. Jag går igenom alla prylar och dekorationer i hemmet för att se vilka som fortfarande ger mig glädje och vilka som bara tar upp plats. De föremål som jag inte längre tycker om eller behöver, ger jag bort eller säljer.
  • Elektronik och kablar. Det är lätt att samla på sig en massa elektronik och kablar som inte längre används. Jag gör en inventering av vad jag verkligen behöver och skänker, säljer eller återvinner det som är överflödigt.
vår

Vårblommor och grönska – förvandla hemmet till en oas

När hemmet är rent, fräscht och utrensat är det dags att fylla det med blommor och grönska. Jag älskar att köpa färska blommor och plantera dem i vackra krukor, både inomhus och utomhus. Några av mina favoriter är pelargoner, ranunkler, tulpaner och hyacinter.

Jag tycker också att det är härligt att odla egna kryddor och grönsaker i hemmet eller på balkongen. Att kunna plocka färska örter och grönsaker från egna plantor ger en extra känsla av vår och förnyelse.

Njut av den underbara årstiden

Efter allt städande och utrensande är det äntligen dags att njuta av den underbara våren. Jag ser fram emot att spendera tid utomhus, ta långa promenader i solen och bara ta in allt det vackra som den här årstiden har att erbjuda.

Jag hoppas att mina tips har inspirerat dig att kasta dig in i vårstädningen och utrensningen med lika stor entusiasm som jag. Det är inte bara ett sätt att göra hemmet rent och fint, utan också en chans att förnya oss själva och omfamna den härliga energin som våren för med sig. Lycka till och ha en underbar vår!

Hemrensningsresurs

Läs om inredaren som delar med sig av sina bästa inredningstips och trenderna för 2023

Category